4 tips om de wc te ontstoppen

Blog 4 tips om de wc te ontstoppen

Bah, de wc spoelt weer eens niet door! Wanneer de wc verstopt zit, hebben we te maken met een vervelend en vies probleem. Gelukkig bestaan er veel tips die dat probleem kunnen oplossen. Ontdek het hieronder.

1 Afwasmiddel en heet water

Druppel wat afwasmiddel in de rand van de wc. Giet vervolgens een emmer met heet water in de wc. Doe dit op een hoogte van een meter: hierdoor voeg je extra druk toe aan het water. Let er wel op dat het geen kokend water is, hiermee kun je namelijk de wc beschadigen. Laat een paar minuutjes inwerken en spoel vervolgens door.

2 Kledinghanger

Heb je een metalen kledinghanger in huis? Probeer eens met een kledinghanger de verstopping op te lossen. Trek de haak van de kledinghanger los en wikkel de punt in een doek, zodat je de wc niet beschadigt. Hiermee kun je de verstopping er wellicht uithalen.

3 Ontstopper

De ouderwetse én altijd handige manier is de ontstopper. Spoel eerst de ontstopper af onder heet water, waardoor het rubber zacht wordt. Zet de ontstopper op de hals van de wc en druk hem stevig, maar langzaam aan. Trek snel aan de ontstopper zodat het vacuüm wordt gezogen. Ga hiermee door totdat de ontstopping langzaam wegspoelt. 

4 Azijn en zuiveringszout

Gebruik natriumcarbonaat. Dit is niet in alle supermarkten te vinden, maar wel bij de meeste natuurwinkels. Giet dit in de wc en voeg daarna een halve fles azijn toe. Laat dit een paar minuten inwerken en voeg daarna een emmer heet water toe aan de wc. Laat dit vervolgens een nacht lang inwerken.

Recente berichten