Zo haal je gele vlekken uit witte kleding

Blog Zo haal je gele vlekken uit witte kleding

Het is vervelend wanneer je een wit T-shirt hebt gekocht en dat je er na een paar dagen achter komt dat er alweer gele vlekken onder de oksels zitten. Er bestaat een grote kans dat deze veroorzaakt zijn door zweten of door deodorant. Gelukkig bestaat er een oplossing hoe je hiervan af komt.

1 Bleken

Als je het T-shirt stopt in de wasmachine, blijven de vlekken nog steeds zitten in het shirt. Een oplossing hiervan is het bleken. Probeer wel altijd eerst een klein stukje van de stof met bleken, voordat je het hele T-shirt in de bleek legt. Je kunt bleken met gewone bleek. Laat het T-shirt weken in een badje van 50 of 60 graden met een scheutje bleek. Ook kun je een beetje citroenzuur toevoegen aan de was in de wasmachine. Wanneer dit niet werkt, kun je het shirt ook laten weten in een bakje met water en een paar schijven citroen voor tien minuten. Fijne en dunne stoffen kun je ook laten weken in een bak met karnemelk.

2 Groene zeep

Als je oude gele vlekken in je shirt hebt, los je dit waarschijnlijk niet op met alleen groene zeep. Je kunt de gele vlek insmeren met groene zeep, dit laten intrekken en later wassen in de wasmachine. Voeg hier een vaatwastablet aan toe en je zult zien hoe stralend wit jouw T-shirt is geworden.

3 Azijn

Een ander wondermiddeltje is azijn. Gebruik het liefste natuurazijn. Pak een emmer en vul deze met warm water en voeg hier flink wat natuurazijn aan toe. Laat dit vervolgens een paar uur intrekken en was daarna het shirt in de wasmachine.

Recente berichten