De juiste wintersportoutfit

Blog De juiste wintersportoutfit

Skikleding is noodzakelijk wanneer je een tripje hebt geboekt naar de Oostenrijkse bergen. Toch kan het lastig zijn om een outfit bij elkaar te scoren. Het moet niet té warm zijn, maar natuurlijk ook weer niet te koud. Hieronder zetten wij tips voor je op een rij voor de juiste wintersportoutfit.

1 Functionaliteit is belangrijk

Natuurlijk is het leuk dat je er goed uitziet in jouw skipak, maar het is belangrijker dat jij je goed kunt bewegen. Laat dus de Moncler heren jas in de kast, maar kies voor een geschikte ski-jas. 

2 Laagjes

Inmiddels is het een bekend fenomeen: het dragen van kleding in laagjes. Ook tijdens de skivakantie is het aan te raden om je te kleden in laagjes. Kies daarom voor een goede onderlaag zoals thermo ondergoed. Het tweede laagje bestaat uit een isolatielaag zoals een fleecejack. De laatste laag moet jou beschermen, dus kies voor een goede en winddichte jas. Dankzij de laagjes kun jij alsnog wat kleding vervangen als je het toch te warm hebt.

3 Water- en winddicht

Waar we het net al even kort benoemden, is het dragen van een winddichte jas erg belangrijk. Daarnaast is het mooi meegenomen als deze jas ook waterdicht is. Dankzij zo’n jas is het niet erg als je eens een valpartij meemaakt in de sneeuw. 

4 Kies voor kwaliteit

Laten we vooropstellen dat dure kleding niet altijd beter is. Kijk naar de kwaliteit en het materiaal waarvan de kleding is gemaakt. Ook als je een weekend per jaar weggaat op wintersport is het niet fijn als je de hoofdprijs moet betalen voor de juiste skikleding.

Recente berichten