De voordelen van een airfryer

Blog De voordelen van een airfryer

Een airfryer is een friteuse die werkt op hete lucht. Dit betekent dat jij geen olie hoeft te gebruiken voor de bereiding van jouw frituur. Hierdoor frituur je gezonder en blijft de patat nog steeds even knapperig. Hieronder vertellen wij jou de voordelen van een airfryer.

1 Gezonder

Een airfryer is een stuk gezonder dat een frituurpan. Etenswaren die jij bereidt in de airfryer bevatten zo’n negentig procent minder dan een frituurpan. Ook ontstaat er minder acrylamide in een airfryer: een stofje die ontstaat wanneer je suiker verhit op temperaturen boven de 120 graden. Het is wel goed om te benoemen dat ongezond eten niet ineens gezond kan worden. Ook al is een kroket uit de airfryer gezonder dan uit de frituurpan, maar de kroket zelf blijft ongezond.

2 Geen frituurvet

Een ander voordeel van een airfryer is dat je niet meer hoeft te zeulen met die enorme kannen frituurvet. Je hoeft namelijk geen frituurvet aan de airfryer toe te voegen. Daarnaast is het vervangen van het frituurvet in de frituurpan een groot karwei. Dit maakt jouw eten niet alleen een stuk gezonder, maar het bespaart je ook veel tijd.

3 Veel meer dan alleen frituur

Een frituurpan wordt vooral gebruikt voor patat met de bijbehorende snacks. Met een airfryer kun je dit ook bereiden, maar wist je dat je in de airfryer ook eitjes, broodjes, een biefstuk en groenten in kunt bakken? De mogelijkheden bij een airfryer zijn eindeloos. Eigenlijk is het een soort mini-oven! 

Recente berichten